Oryginalny burger i belgijskie frytki pod chmurką? Sezon foodtruckowy czas zacząć! 18, 19 i 20 czerwca 2021 r. to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy kulinariów. W Grudziądzu pojawią się prawdziwi pasjonaci dobrej kuchni, którzy przez trzy dni będą karmić mieszkańców swoimi popisowymi daniami. Wiosenne, kulinarne świętowanie będzie miało miejsce na Błoniach Nadwiślańskich.
Foodtruckowy lifestyl cieszy się w Polsce niegasnącą popularnością. Po dłuższej przerwie food trucki wracają do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców daniami z różnych stron świata.
Długi weekend od 18-20 czerwca upłynie w Grudziądzu pod znakiem doskonałego jedzenia. Organizatorzy zlotu zapraszają do rodzinnego świętowania wiosny w ramach kultowego już zlotu.
Do Grudziądza zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady.
Organizatorem zlotu jest organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Dla naszych czytelników mamy 6 voucherów na serwowane dania podczas zlotu. Szczegóły na FB.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz